Jeapie.com

Vi älskar teknik och allt som är tekniskt uppbyggt. Vi kollar gärna in allt som har med teknik och tekniska produkter och vi håller alltid ett extra öga på de senaste trenderna inom teknik. Även om det finns mycket att hitta på internet om enstaka produkter, har vi hos oss en stor databas om olika teknikprylar för att du inte ska behöva söka någon annanstans https://jeapie.com/.Dagens moderna samhälle - Modern Teknik

Vi tar dig igenom den tekniska djungeln, som när du exempelvis använder röstkommandon, istället för att använda datorns eller telefonens knappar. Vi förklarar hur en elbil fungerar eller hur du kan be Amazon Alexa starta en uppgift. Vi går igenom samtliga punkter på detaljnivå. Efter du fått veta det mesta får du också läsa om våra roliga tester för dinakriterier. Eftersom vi utför regelbundna tester håller vi våra inlägg alltid uppdaterade.

Teknikbloggen

Vi gör inlägg som handlar om nya produkter, hjälpmedel och annat inom teknik som förslagsvis Google Home. Teknik som har blivit allt mer vanligt på senaste tiden är användandet av röstassistenter och som det är sagt inom teknikvärlden att det är ett beteende som kommer att bli allt mer vanligt i framtida hem.

Google Chromecast är en enhet som är till för att kunna se filmer från PC till TV-skärm. GoogleChromecast är en liten manick som du ansluter till en TV via ett HDMI-uttag. Smartphone eller surfplatta kan användas för att kontrollera din Chromecast. Därför kan det som visas på skärmen på enPC, telefon eller surfplatta överföras till TV-skärmen och på så vis strömma innehållet. Om du spelar upp videor via GoogleChromecast, så laddas det automatiskt ner innehåll från källor som är anpassade för Chromecast, som sedanöverförs direkt till Chromecast och som kommer att sköta kalibrering och dataöverföring på enheten som den används på. Chromecast fungerar heltenkelt som en ren mottagare.

Chromecast sköter inga appar och har ingen direkt möjlighet att exempelvis skicka meddelanden och liknande. Istället väljer du vad som ska spelas upp på skärmen från en annan enhet och väljer vilken Chromecast som du vill strömma från. Internet får Google Chromecast via Wi-Fi, vilket måste vara tillgängligt för att anslutningen skall fungera helt. Dessutom måste din mobil, surfplatta eller dator vara ansluten till samma nätverk som det Wi-Fi din Chromecast är. Vilket troligen kommer att vara hemma, där det är samma nätverk.

Att installera din GoogleChromecast är inte så svårt som det verkar. Du installerar genom att ansluta Chromecast till en HDMI-port på din TV och starta din strömning till den. Antingen genom att ansluta USB-kabeln som följer med i USB-porten på TV:n eller genom att ansluta nätadaptern till ett eluttag. Viktigt att veta är att Chromecast Ultra endast kan användas med ett eluttag. När du är klar med installeringen, är nästa steg att ladda ner Google Homeappen till din surfplatta.

Tillsammans med Google Assistant använder du röstkontroll för att streama. Låt sedan först Google Home-appen spela från strömningstjänsten och sedan använder du din Google Assistant för att visa vad du vill se. När du är klar med det så använder du din laptop eller annan enhet som en fjärrkontroll och du kan då spela eller pausa oavsett var du är ihemmet med röstkontroll.

I de flesta fall behöver du inte oroa dig för vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Netflix, Viaplay, playtjänster och liknande stöder detta och tar hand om allt automatiskt. I Google Homeappen kan du se en komplett lista över vilka program som du kan spela upp på via din Google Home. Detsamma gäller för material som finns på din telefon eller dator.

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*